Proč mám unavené oči?

Jednoduchou odpovědí by bylo, že se jedná o přirozený proces stárnutí kůže a snížení elasticity věkem, ale je to trochu složitější…

Oko je totiž uloženo v tukovém polštáři a tuk z něj se může při zvýšeném tlaku například při sportu dostat právě do očních víček a tam vytvoří nevzhledné bochánky. Víčka ztěžknou a čím jsou těžší tím více na ně působí i gravitace. To přirozeně vede k větší únavě očních svalů, které se musí poprat s vyšší námahou.

Takto vzniklé kožní přebytky nejen že brání ve vidění a způsobují funkční potíže jako je slzení nebo bolesti hlavy, ale ještě díky nim navíc oči působí starším a unavenějším dojmem – tedy estetický problém.

Na tyto potíže neexistuje aktuálně žádná medikace, tedy neinvazivní způsob léčby, který by dosáhl stejného efektu jako operace očních víček. Většina dnes prodávaných krémů a různých očních sér pro vyhlazení vrásek kolem očí nemají valný vliv na vylepšení stavu očních víček.

Na naší klinice provádíme operaci očních víček v lokální anestezii a celý zákrok trvá necelých 45 minut. Během více než 20leté praxe jsem takto pomohla již stovkám klientů.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *