Kdy je správný čas na operaci očních víček?

Oční víčka jsou prvním místem, na kterém se negativně projeví vliv času a také aktuální stav (nevyspání, kocovina, nemoci). Všichni známe ty zarudlé oči a oteklá víčka, ke kterým dochází z různých důvodů.

Smysl to začne dávat, když si uvědomíme, že kůže na očních víčkách je velmi tenká a zároveň také funkčně velmi exponovaná. S postupem času a s vyšším věkem ztrácí kůže na elasticitě a na víčkách se vytváří kožní nadbytky.

Oční víčka a vrásky v koutcích oka jsou “bohužel” také to první, na co se zaměří každý, kdo vás potká a podle toho usuzuje jaký je váš věk a zdravotní stav. Přirozeným cílem každého z nás je vypadat co nejlépe, a proto dává smysl zaměřit se na tuto oblast jako na jednu z prvních. Kdy je ale ten správný čas, začít přemýšlet o operaci?

U každého z nás nastane problém s očními víčky v jiném věku a obecně se dá říci, že operaci podstupují častěji ženy a muži kolem 50 let věku. Výjimečně i mladší; v tomto nižším věku se řeší především nežádoucí dědičná dispozice, která způsobuje kruhy pod očima, nebo nepřirozené zvrásnění víček.

Důvodem k operaci tedy není jen estetický vzhled. Mnohem častěji se ve své ordinaci potkávám s lidmi, kteří chtějí vyřešit funkční problémy – typicky pocit neustálé únavy očí, případně jejich bolestivost a v horším případě i bolesti hlavy. Také časté slzení a zhoršené vidění bývají častou příčinou návštěvy plastického chirurga.

Pro posouzení stavu a návrhu řešení je nutné, aby stav očních víček posoudil odborník.

Odpověď na otázku “Kdy je ten správný čas na operaci očních víček” je tedy   jednoduchá – pokud trpíte nějakým z výše uvedených problémů, objednejte se na konzultaci a já odborně zhodnotím, zda a jaká operace je potřeba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *